Post fotkväll…

I dag är vi trötta men glada! Väldigt nöjda med gårdagens fotkväll som vi hade tillsammans med Aktiv ortopedteknik, och som samlade drygt 50 st fotintresserade människor! För intresserade var de verkligen! Mycket frågor när Ortoped/traumaöverläkare Matthias Fassbender berättade om fotens anatomi, biomekanik och varför vanliga fotproblem uppkommer. Tydligt och intressant!

Matthias-fotkväll-1024x768

Ortopedingenjör Peter hoppade in i sista minuten istället för Ingvar som blivit sjuk, så en stor eloge till honom som ställde upp och pratade bra om skor och sulor.

Efter en fikastund, som nog kunde ha blivit hur lång som helst med alla diskussioner runt om i lokalen, och lite påfyllnad av energi, så fortsatte kvällen mer inriktat mot behandling.

Jag pratade kring stötvågsbehandling och visade hur det gick till på Susanne från Aktiv. Många hade inte hört talas om stötvåg, så då är det alltid extra roligt att få chansen att visa och berätta vad det är för något. Även lite träningsprat och tejpning kom med på slutet.

Anna-fotkväll-1024x768

Och avslutade kvällen gjorde Micke, som berättade om Naprapati och om hur ryggen och kroppen som helhet förstås påverkar fötterna.

Micke-fotkväll-e1363353472522-768x1024

Sen var vi ganska trötta ska jag villigt erkänna! Men som jag sa tidigare, så roligt med intresserade människor som vill veta mer!

Nu blir det lite mer stötvågsbehandlingar innan vi stänger kliniken för helg framåt 16.30. Ha en riktigt skön helg! Och sträck på er när ni går ut i det fina vädret, för vi påverkar fötterna mer än vi tror med vår hållning!! Aktivera magmusklerna genom att dra in naveln, sänk axlarna och dra dem lite bakåt!