Fix på kliniken: Bra att ha-hyllan

Nu är det lite lättare att se och ta på alla bra grejer, som tex. kompressionsstrumpor från Bauerfeind, pulsklockor från Polar, Linnex och kinesiotejp! Är det något du behöver inför sommaren är det bara att komma in till oss! Behöver du hjälp med att prova ut sulor eller ett knäskydd, så hjälper vi dig med det också!

Defalt-utvald-bild

Ett spännande uppdrag för Fysio3

Fysio3 har fått ännu ett spännande uppdrag!

Vi har fått förmånen att arbeta med en kund som siktar på att bli en av Sveriges absolut bästa tjejer inom kampsporten Taekwondo. Hon tävlar i momentet Kyorugi som betyder kamp där två tävlande möts  i 3 ronder à 2 minuter. Varje spelare ska försöka träffa sin motståndare med företrädesvis sparkar och varje träff ger poäng. Taekwondo som sport är fartfylld och spektakulär men även en mycket sofistikerad sport. Vilket kräver stor skicklighet i taktik, strategi och explosiv snabbhet hos de tävlande. Sporten taekwondo är sedan år 2000 en officiell OS-gren.

Vårt uppdrag är att förbättra rörlighet, styrka, smidighet och explosivitet. Målet med detta är att hjälpa till så att vår kund når den yttersta eliten inom Sverige och Europa.

Vi på Fysio3 tackar för att vi ges chansen att få vara med på denna fantastiska resa för vår nästa stjärna inom Taekwondo.

Fysio3 goes United!

Vi på Fysio3 är glada att i år igen kunna presentera ett samarbete med Eskilstuna United FF! Tjejerna har nu nått Allsvenskan och tampas med de bästa lagen i Sverige! Även denna säsong har de tillgång till behandling på Fysio3 med stötvåg, laser, diagnostiskt ultraljud och NMES hos leg.sjukgymnast, leg.naprapat och dipl.idrottsmassör.

I går kväll var vi nere och presenterade oss för laget samt kollade när de tränade. Det var riktigt bra fart på Tunavallen och tjejerna verkade riktigt taggade och nöjda med att träningen satt ordentlig fart! Akta er fotbollssverige! =)

Vi fick inte upp kameran i kylan igår, så det blir ett collage från förra succéåret!

image

Uppvärmning i tennishallen

Förra veckan var Micke hos tennisklubben TK Hobby och hade genomgång av uppvärmning, för både ungdomar och vuxna. Och kanske är det lika för dig, som det var för dem? Uppvärmning är inte det vi fokuserar mest på… Kanske vet vi inte hur vi ska göra… Kanske skyller vi på att vi inte hinner… Men en sak är säker och det är att skaderisken minskar med en ordentlig uppvärmning! På köpet får vi att vi får ett bättre slag/springer bättre/rör oss bättre från första minuten av den ”riktiga” träningen/matchen när vi värmt upp! Så titta på övningarna nedan och låt dig inspireras och testa!

Efteråt fick Micke frågan; ska man vara så här svettig efter uppvärmningen?? Och svaret är förstås JA! Vi ska vara ordentligt varma efter uppvärmningen!

Här kommer förslag på uppvärmning. Det är fokus på tennis, men går förstås utmärkt att använda inför vilken annan träning/match som helst!

 

Och en stretchövning, bra för bland annat tennisspelare:

Lycka till!

Äntligen Pilates!

Hej stackars bortglömda blogg! Vet inte hur många inlägg jag gjort i huvudet, men sen ska de bara skrivas ner och bli liiiite bättre… Och då blir det ju inget, för det kan alltid bli lite bättre!

I dag har har vi haft premiär för Pilatesträning! En minigrupp har jobbat med maglås och andning, samtidigt som de gjort mattövningar med och utan rullar! Duktiga adepter som jobbade på bra med alla nya övningar! Härligt att äntligen vara igång med Pilatesen här på Fysio3! Väldigt bra coreträning…!

image

Är du intresserad av Pilates så hör av dig till mig! Går bra att prova på både privat eller i minigrupp. Är ni några stycken kan vi göra en egen grupp med er!

Jag blev upplyft av Pilatesen idag, hoppas ni också har något som lyft er dag!

Anna